Tehnologie


     Sistemul ®HUMI combină într-un mod unic prin simplitatea sa o structură de rezistență metalică cu un sistem de pereți tip "sandwich" termoizolați si rigidizați astfel încât să nu fie cu nimic mai prejos față de soluțiile clasice bazate pe zidării din cărămidă, BCA sau alte materiale. Un avantaj major al sistemului propus este că pregatirea elementelor casei se face într-o fabrică specializată, pe șantier lucrându-se astfel mult mai repede, deci cu costuri mult reduse și mai ales fără a depinde de capriciile vremii. Datorită ușurinței specifice de construcție dar și datorită calității incontestabile a caselor ridicate prin acest sistem se poate afirma că soluția este potrivită atât pentru locuințe permanente (în regim P, P+M sau P+1) dar și pentru case de vacanță, moteluri, spații pentru magazine, restaurante, etc.

Elementele sistemului

Structura de rezistență:
     Este formată din stâlpi metalici cu secțiune rectangulară 100x100x4 mm dispuși la 2.45 m și 4.00 interax, fixați în fundație.
Înalțimea stâlpului este de 2.50m, această coordonată generând în final și înaltimea camerelor.

Pereții exteriori:
     Având în vedere variațiile mari de temperatură au fost proiectați astfel încât să obțină o cât mai mare economie de energie, păstrând un coeficient de transfer termic cât mai redus. Astfel, față de 0.48W/mK în cazul unui perete din cărămidă dublat cu un strat de 3 cm polistiren expandat, sistemul asigură 0,22W/mk.
     Componente   - Placă OSB (placă din fibră orientată) interioară, de 12 mm, pentru rigidizare;
- Modulul realizat dintr-un cadrul din lemn de rășinoase nervurat,având la interior saltele de vată minerală bazaltica ( D=40 kg/mc)10 cm;
- Placă OSB 3 exterioară, de 12 mm.

Pereții interiori:
     Componente   - Cadru modul perete din lemn de rășinoase nervurat;
- Saltea vată minerală de 10 cm pentru izolare fonică;
- OSB pe ambele părți

Planșeele:
     Separă nivelele clădirii și trebuie similar pereților exteriori să asigure o bună izolare termică și fonică și mai ales o rezistență mecanică corespunzătoare folosirii spațiilor superioare
     Componente   - Prefabricate din lemn stratificat, placate cu panouri din OSB 3 la partea inferioară și cu MFP 3 grosime 22 mm la partea superioară și termoizolatie de 20 cm vată și coltare metalice speciale care asigură fixarea pe stâlpii de rezistență. (îmbinarea între planșee și stâlpi se face cu un sistem de îmbinare brevetat)

Acoperișul:
      Este realizat din stâlpi metalici ,șarpante de lemn și învelitoare din țiglă metalică.

Ferestrele și ușile:
       - Ferestrele sunt din PVC cu geam termoizolant.
 - Ușa principală de intrare din profil masiv PE învelit în aluminiu

   Notă: După caz se pot folosi și tâmplării din lemn sau aluminiu.

     Sistemul ®HUMI nu înglobează infrastructura (fundația) și restul instalațiilor (termice , sanitare etc.) sau a finisajelor interioare-exterioare. Acestea putând fi puse la dispoziție prin intermediul partenerilor noștri în urma cererii beneficiarului.

Pentru alte detalii tehnice consultați formularul de contact on-line sau contactați departamenul proiectare.